Szalagfüggöny

A szalagfüggöny napjainkban is divatos és praktikus lamellás belső árnyékoló. Szerelése és működtetése gyors és egyszerű. Szerkezeti felépítését tekintve két fő részből áll: a karnisból és a lamellákból.

A függönykarnis mechanikája a vertikális textilcsíkok tetszőleges beállításával szabályozza a bejutó fény mennyiségét. Bezárt helyzetben biztosítja a szoba intimitását, de akár teljesen ki is húzható, így szabad kilátást biztosít. Elhúzáskor figyelni kell arra, hogy a lamellák a karnis hossztengelyére merőleges helyzetben legyenek, máskülönben a kocsik összeszorulhatnak. Tágas terek megosztására is tökéletesen alkalmas, hiszen nagy szélességekben is jól működik. 

A szalagfüggöny szerelhető ablaknyílásba, mennyezetre vagy oldalfalra, egyenes és ferde síkra. Működtetése egyszerű, opcionálisan lehet kézi vagy motoros. Változatos színű, alapanyagú, méretű és mintázatú lamellákkal állunk vevőink rendelkezésére.

Lamellák: Változatos színű és textúrájú, fényáteresztő és fényzáró lamellák választhatók. Különböző lamellák egy karnisba válogatásával vitalitást kölcsönözhet otthonának. A lamellák többsége UV-stabil és impregnált, speciális portaszító anyaggal kezelt, így kevésbé koszolódik. 

Lamella gyűjtési módok: Az árnyékolás mértéke könnyen szabályozható, mivel a lamellák függőleges tengely körül közel 180 fokban elforgathatók, illetve vízszintesen tetszés szerint elhúzhatók. Teljes elhúzás esetén a lamellák gyűjtése opcionálisan történhet a kezelőhöz, ellentétesen, kétoldalra, középre vagy szakaszosan, esetleg ferdén, ferde karnissal. 

Fém lamellák

Flat lamella

S lamella

Z lamella

A lamellák "C" profilt formáznak, mind domború, mind homorú oldaluk használható. Az extrudált műanyag szalagfüggöny lamelláknál esztétikusabb megjelenésűek. 


Íves felületű kiképzése szabályos hullámokat mutat, mintha hagyományos függönyanyag lenne - tökéletes rendezettségben. Z alakban szögletesen tört felülete tagolttá teszi az árnyékolandó felületet, mintha mikro lamellákból lenne összeállítva az árnyékoló. 

Karnisok

A karnisok fehérre szinterezett húzott alumínium profilok. Négyféle karnistípust kínálunk: Standard, Slim, Blueline, Umbroll.


Az Umbroll karnis egy a textillel színharmóniában lévő dekorcsíkkal és egy opcionálisan beépített ledsorral garantálja a még esztétikusabb megjelenést.

A szalagfüggönyök felhasználási területét tovább növeli, hogy a karnisprofilok hajlíthatók, akár bástyaívről (vízszintes ívről) akár boltívről (függőleges ívről) legyen szó.

Felár ellenében a karnisok bármely RAL színre átfesthetők.